Nyheter

Velkommen til høst treff

i Tønsberg 6. - 8. oktober 2023Velkommen til Nordisk Nauticat Treff

i Halden 21. - 23. juli 2023

Invitasjon til vårtreff på Hankø 19. - 21. mai 2023Høsttreff på Håøya 30. september - 2. oktober


Program 
_______________________________________________________________________________


Vårtreff i Holmsbu 20.22. mai 2022 InvitasjonGeneralforsamling 22.04.2022

Møtet avholdes i Oslo. Nærmere bestemt Engebret Cafe. Bankplassen 1. 0151 Oslo

Møte starter kl 19.00. Middag serveres ca kl 20.00. Se inkalling 


Trenger du nytt bomtrekk?
Arne Petter har mottatt tilbud fra
With Marine AS Leangbukta Maritime Senter

Klikk på denne linkenVårtreffet 2018


På kjøl, to og fire hjul


Vårtreffet i Norsk Nauticat Klubbs regi viste at båtfolk behersker flere typer framkomstmidler. Da årets vertskap, Inger Eggen og Rune Bergh, kunne samle gjengen på Maritime Center Fredrikstad AS, var både sjøverts og landverts framkomstmidler representert. Bortimot 20 medlemmer hadde kommet til Fredrikstad med båt, motorsykkel, bobil og vanlig personbil.


Fredrikstad gjestehavn var samlingssted den 19. – 21. mai for nauticatfolket som kom fra både øst- og vestsiden av Oslofjorden i tillegg til Skjeberg.


Fredrikstad – nygammelby med sans for kultur

Det er fristende å kalle Fredrikstad nygammel. For i den trauste østfoldbyen har det vært en rivende utvikling. Nå preges sentrum av nye bygg, men fortsatt er mye av det gamle og tradisjonsrike bevart. Det fikk vi ikke minst oppleve fordi Inger og Rune hadde satt opp et besøk på Isengran som første programpost. Det var klokt gjort. For dette er en maritim kulturskatt av de sjeldne, et levende maritimt senter. Det klarte Casper Hillestad fra MaritimeCenter Fredrikstad AS, overbevisende å formidle. Isengran fartøysenter er ikke bare en småbåthavn, stedet består av verft med slipp, verksted, masteloft, opplagsplass for private båter, permanent hvilested for redningsskøyter, hardangerjakter og, hold deg fast, en fullrigger av den gode, gamle skolen. Riktignok svensk opprinnelig, men nå i norsk eie. Den nye eieren betalte kr 300 000 for den, ble det sagt av den meget kyndige omviseren. Fullriggeren, Najaden, er bygd med stålspanter og trehud. Etter en omskiftende svensk tilværelse med bl.a. et lengre opphold på havets bunn, ligger den nå staselig ved brygga sammen med både bruks- og seilklare verneverdige mindre båter. Meningen er at Najaden skal restaureres og bli seilklar. Men inntil videre kan den bare brukes som festlokale godt fortøyd til brygga…


Både gammelt og nytt.

Ved bryggene ligger også noen smykker av nyere trebåter. Men flest gamle. For det er trebåter det dreier seg om på Isengran. Plastbåter har ikke uten videre adgang. Med mindre de trenger reparasjon av treverk som bare eksperter med fagbrev i båtbyggerfaget kan utføre.


Ekspertene på Isengran går ikke bare løs på småprosjekter. Hardangerjakter under restaurering, redningsskøyter av Colin Archer-typen og et utall mindre robåter, var under arbeid. De siste har senteret en egen, årlig regatta for. Nauticatentusiastene fikk se mye både ute ved slippen og inne i restaureringshallene der lukta av nyhøvlet treverk og passende impregnering kilte i neseborene og frembrakte mentale bilder av fisketransport under seil og redningsdåder i store bølger.

 

Gamlebyen – mer enn festningsvoller

Mettet på inntrykk, men sulten på mat gikk turen videre til Gamlebyen der lunsjen ble inntatt i en av de mange restaurantene som er dukket opp. Og tro nå ikke at Gamlebyen bare er festningsvoller og brukskunst. Her er også Skandinavias største modelltogmuseum. Over 2 km med jernbanespor fordelt på 400 kvm innomhus i ulike plan var et imponerende syn. At det eies og drives av private, er ikke mindre imponerende. Også her var entusiasme drivkraften, for alt ble drevet på dugnad.


Grillfest på brygga

Tradisjonen tro ble årets treff avsluttet med grillfest på brygga til Inger og Rune. Der ble maten inntatt ved langbord med utsikt til Løperen, innseilingen til Fredrikstad og Borg Havn. En flott, men kjølig avslutning etter en solrik og varm dag. Heldigvis kunne vi bruke både bryggebua og stua til Inger og Rune etter som kvelden skred fram.


Takk til styret med Ernst Rolf i spissen, og takk til Inger Eggen og Rune Bergh  for opplegg og regi. Nok en vellykket samling i Nauticatklubbens regi kan noteres. At hjemturen ble noe humpete med vind fra sørvest for oss som kom med båt, skal ikke vertskapet ha skylda for.


Gunnar ApelandVÅRTREFF NAUTICATKLUBBEN 2017


19.05 – 21.05.2017 i FREDRIKSTAD


Sted:


Fredrikstad Gjestehavn,

i den delen av gjestehavna som ligger i vestre innløp før nybrua.


Fredag 19.05:   

       

Ankomst i havnen


Lørdag 20.05:

         

Kl. 11:00


Vi tar byferga til Isegran hvor vi får omvisning.

Det er på nåværende tidspunkt usikkert hvilken fagperson vi får angående båttekniske tema.

Kommer tilbake til dette nærmere treffet.

Etter besøket på Isegran, kan vi ta byferga videre til Gamlebyen for lunsj og omvisning på modelltogmuseet.

Eventuelt bare rusle rundt på festningen.

Byferga tilbake til båtene i nærheten av gjestehavna i firetiden.


Kl. 19:00

Fest på brygga på Kalleraodden, hos Inger og Rune,

med medbrakt mat og grilling.

Kalleraodden ligger fem kilometer fra båthavna, med utsikt til østre innseiling til Fredrikstad.

Vi arrangerer drosjer fra gjestehavna til bryggefest når vi vet hvor mange som vil delta.

Felles retur til gjestehavn rundt midnatt.


Søndag 21.05:

Avskjed og retur til respektive hjemmehavner.


Ved påmelding send e-post til runebergh@icloud.comRune og Inger

45 42 77 88 / 41 35 28 60


Hei!


Jeg har fått en ide om å lage vårt Nauticatklubb kart , hvor vi kan finne andre Nauticateiere og entusiaster.

Kartet kan brukes både når vi har lyst til å besøke hverandre mens vi seiler forbi. Men også blir kjempe behjelpelig hvis noen havarerer eller får andre trøbbel til sjøs...


Nordisk Nauticat Spot kart/map -


Nauticat Boats Worldwide kart/map -


Det blir ikke lenger åpent for alle for redigering, det skjer at uerfarne brukere roter med kartet litt mye.

Vi kan oppdatere all info for dere ifølge forespørsel tilsendt via e-post, eller gi deg midlertidig tilgang hvis du ønsker å gjøre det selv.


 

It will be no longer open to anyone for editing, it happens that inexperienced users make to many changes in the maps. We can update info for you, according to request sent via email or give you temporary access if you want to do it yourself.Nauticatklubb.no – Maciej                     

m-sokol@online.no


Nauticatassociation.co.uk – Richard        admin@nauticatassociation.co.uk


Har du lyst å være med på kartet?

 


Hvis noen av dere har noen kommentar eller tips ang. kartet er dere hjertelig velkommen å skrive til meg.


Hilsen fra Tvedalen ved Helgeroa!


Maciej Daniel Sokolowski


m-sokol@online.no